Produse bio - pentru o viata sanatoasa

Produse bio – produse ecologice pentru o viata sanatoasa

Produsele bio reprezinta alegerea celor care constinentizeaza importanta unei alimentatii sanatoase. In ziua de astazi, cand aproape tot ceea ce ne inconjoara ne dauneaza sanatatii intr-o maniera sau alta, alegerea de a consuma alimente sanatoase, produse ecologice, ne apartine. Stresul, problemele, poluarea, toate sunt elemente care contribuie permanent la subrezirea sanatatii noastre si care nu pot fi integral gestionate de noi, insa, optiunea de a consuma produse bio pentru o viata mai echilibrata si mai sanatoasa se afla in totalitate in mainile noastre.

Produse bio - avantaje

Consumand produse bio te pui la adapost de substantele chimice precum pesticide sau ierbicide, de adaosurile de substante sintetice la procesarea alimentelor, de modificarile genetice si de produsele expuse iradierii. Un alt avantaj al consumului de alimente bio este concretizat in lipsa reziduurilor toxice dar si in continutul echilibrat de substante bioactive si minerale. Alt aspect de luat in considerare in cazul consumului de produse bio il reprezinta impactul minim asupra mediului inconjurator, mai mult, ajutand la crearea unui mediu mai sanatos prin cultivarea responsabila a plantelor care stau la baza extractelor si uleiurilor vegetale folosite. Astfel, daca va numarati printre cei care au decis sa duca un stil de viata sanatos, atunci este indicat consumul de produse bio.

inchide
 

Aleg BIO

lemonsO sa incepem prin a va multumi ca alocati putin timp pentru a citi cateva randuri despre importanta unei alimentatii Bio si a unui stil de viata sanatos! In randurile care urmeaza o sa incercam sa detaliem importanta unei astfel de alimentatii in comparatie cu produsele deja devenite „clasice/normale” pe care le gasim in mod uzual in supermarket-uri!

   Este cel mai usor sa mergi la supermarket sa cumperi ce ai nevoie si apoi.... gata?

Sigur ca este. Daca numai timpul este preocuparea noastra dar daca ne gandim putin si la sanatatea noastra si a copiilor nostri, in special, nu ne putem multumi cu atat de putin!

   Ce le oferim copiilor nostri?

Hrana modificata genetic sau iradiata, cu grasimi hidrogenate vegetale, E-uri, zahar si uleiuri rafinate si alte ingrediente care ii fac sa vrea tot mai mult, fara sa-i sature; ca  sa nu mai spunem de dezechilibru hormonal pe care il provoaca. Hrana sanatoasa joaca un rol deosebit de important in dezvoltarea armonioasa a copiilor nostri, in timp ce hrana procesata a pierdut multi nutrienti valorosi.

    "Bios" inseamna viata in limba greaca. In lumea de consum, alimentele ecologice, denumite si organice sau biologice, sunt produse de origine animala sau vegetala care au fost obtinute fara utilizarea substantelor chimice precum pesticide sau ierbicide, fara adaosuri de substante sintetice la procesarea lor, nemodificate genetic si care nu au fost expuse iradierii. Beneficiile sunt deopotriva pentru sanatatea consumatorului dar si pentru mediul inconjurator care nu are de suferit in urma proceselor tehnologice (ingrasaminte chimice, pesticide, etc)

Alimentele ecologice primesc acest statut numai dupa ce unitatea care le produce este verificata si autorizata. Aceste produse au un certificat de calitate si poarta pe ambalaj sigla organismului de certificare. Pe eticheta unui produs ecologic sunt obligatorii urmatoarele mentiuni: numele si adresa producatorului, denumirea produsului, numele si marca organismului de inspectie si cerificare.

Va prezentam cateva dintre avantajele principale ale consumului de alimente ecologice:

  •  garanţia respectului faţă de natură şi faţă de om prin certificarea autorizată
  • un corp mai sănătos prin calitatea ingredientelor folosite, provenite din plante nemodificate genetic, cultivate fără îngrăşăminte chimice, prin lipsa de conservanţi, parfumuri sau arome artificiale
  • un mediu mai sănătos prin cultivarea responsabilă a plantelor care stau la baza extractelor şi uleiurilor vegetale folosite

Toate aceste caracteristici se aplica si produselor cosmetice!

Cosmeticele sunt folosite zilnic de fiecare dintre noi, deci intra in contact direct cu pielea noastra, prin urmare au un efect imediat asupra sanatatii si frumusetii. 

Produsele de ingrijire Bio respecta omul si natura. Ele sunt create pe baza de uleiuri naturale, vegetale si au un efect benefic asupra corpului. Prin folosirea lor puteti fi sigur/a de urmatoarele avantaje:

  • garanţia respectului faţă de natură şi faţă de om prin certificarea autorizată
  • un corp mai sănătos prin calitatea ingredientelor folosite, provenite din plante nemodificate genetic, cultivate fără îngrăşăminte chimice, prin lipsa de conservanţi, parfumuri sau arome artificiale
  • un mediu mai sănătos prin cultivarea responsabilă a plantelor care stau la baza extractelor şi uleiurilor vegetale folosite

Alimentatia si frumusetea naturala sunt fundamentale pentru o viata sanatoasa si in totala armonie cu natura, cu ceilalti si, nu in ultimul rand, cu noi insine!